Tuesday, May 15, 2012

Hair asphalt bellyflop - celebrity frizure koje ne funkcioniraju

OK, svi smo ljudi i ponekad se slatko zasmijuckamo Britney Spears i njenim preočitim, lošim ekstenzijama,  Christini Aguileri i njenim faux retro frizurama ili Nicky Minaj i njenim instalacijama s komadima mašinerije iz lunaparka jer je doista očito da su te frizure loše, nenosive, neuredne i ružne.


Ovdje ću promotriti i analizirati neke red carpet frizure koje na prvi pogled izgledaju sasvim u redu, pa čak i prihvatljivo, a na drugi smiješno i prepuno mana.




1) Pletenica riblja kost s premalo strukture na gornjem dijelu




Riblja kost je vrsta pletenice koja je prošle godine bila golemi ljetni hit. Pjevačica Dawn Richard je ovdje nosi na način koji se kosi sa svim postulatima zdravog razuma - na tjemenu je kosa previše zategnuta, toliko da to izgleda bolno, a sama pletenica je pretanka. Rezultat - "na glavi imam golemog krepanog štakora s neobično dugim repom".


Faktor užasa: 3/5


2) Ikebana




Na prvi pogled - ništa neobično - malo neurednija, nepočešljana duga kosa. A na vrhu glave - potpuno druga pjesma. Stil frizure popularan kod starijih muškaraca koji se ne žele pomiriti s ćelavljenjem i prebacuju kosu koju još imaju preko ćele. Zašto je ovo bilo potrebno glumici Chloe Sevigny, nije poznato.


Faktor užasa: 3/5


3) Trakica s pletenicom gone slightly wrong




S ovom frizurom koju nosi Glee glumica Heather Morriss je tehnički sve u redu. Frizura je moderna, tzv. messy updo, obožavan od strane dugokosih u cijelom svijetu. Međutim, ovdje je svega previše - pompadour (podvijena kosa na zatiljnom dijelu) + rijetke šiške + ukras od pletenice preko čela = nizozemska mljekarica koja prvom zorom klopoće klompama po pogonu za mužnju.


Faktor užasa: 1/5


4) "Što je previše, previše je" pundža




Već sam u ranijim postovima spominjala statiku podignute kose, a ova frizura glumice Naye Rivere glasno govori u prilog tome kako ne praviti pundžu. Iskreno se nadam da se Naya nije iskrenula na leđa od težine  nakon ove fotografije i jako žalim ljude koji su sjedili iza nje na projekciji.


Faktor užasa: 4/5


5) Šešir - frizura




Vjerovale ili ne, ovo je Mena Suvari. Što joj je na glavi, posve je nepoznato. Čini se kao pundža... ili lonac pun sarmi koji joj se izvrnuo na glavu... hmm... ne, odustajem, ne znam što je ovo.


Faktor užasa: 5/5


6) "Moja kućica moja slobodica" frizura




Evo nam i Jenny from the block koja očito živi po onoj staroj - Omnia mea mecum porto, a ovaj put ponijela je cijelu kuću. Ne, doista, u ovoj gnijezdolikoj nakupini na vrhu glave moguće je nastaniti par azilanata koji su se nasukali na obali Miamija. Bilo bi im toplo, a ni pogled s balkona ne bi im bio loš. Ja se na njihovom mjestu  ne bih žalila.


Faktor užasa: 4/5


7) Neobjašnjiva greška



Na prvi pogled sve je u redu - lijepa žena, lijepa kosa. A kad tamo - šiške do pola lica. Neobjašnjivo. Roselyn Sanchez iz serije "Bez traga" je stvarno pretjerala s puštanjem šiški koje su sada potpuno nefunkcionalne. Inače, sliku sam ulovila na nekom frizerskom sajtu, a uz nju je pisalo: Fabulous Roselyn Sanchez. Hmda.

Faktor užasa: 2/5


8) "Sve na jednom mjestu" frizura




Doista su rijetke frizure kod kojih je moguće kombinirati dvije potpuno oprečne teksture. Glumici Vanessi Williams je taj pokušaj neslavno propao. Ako nosite ekstremno kovrčavo, neka sve bude kovrčavo. Ako nosite potpuno ravno, neka bude potpuno ravno. Treba znati kad se može dodati malo živosti ili promjene u teksturi, a kad ne. Kod Vanesse, na ovoj frizuri konkretno, odgovor je trebao biti - nikad.


Faktor užasa: 5/5

No comments:

Post a Comment